Всеки човек на всяка възраст може да играе тенис. Тенисът укрепва костите и мускулите и подобрява координацията, развива способността за концентрация и бързо стратегическо мислене. Това е спорт, който изгражда децата като личности, учи ги на култура на движение и развива по най-добър начин физиката им. И най-важното, всичко се случва под формата на забавление, с нови приятели, в приятна разтоварваща атмосфера.

Нашите тенис уроци се водят от висококвалифицирани треньори, национални състезатели с дългогодишен опит в работата с деца и възрастни.

За новите ученици осигуряваме ракети и топки.

В тренировките ни са включени разнообразни упражнения:

* игра с кош (елементова тренировка - форхенд, бекхенд, воле, сервис)

* игра по двойки (двама трениращи под наблюдение на треньор)

* игра на точки

* различни видове тенис игри

* упражнения за обща физическа подготовка (ОФП)

* мини тенис (игри за предизвикване на интереса на най-малките ни ученици към тениса, за запазване на вниманието и концентрацията)

ИНДИВИДУАЛНИ ТЕНИС УРОЦИ. Индивидуалните тенис уроци са подходящи за деца и възрастни. Трениращите получават възможност да усъвършенстват уменията си под наблюдение и с помощта на професионален треньор.

ГРУПИ ПО ТЕНИС УРОЦИ ЗА ДЕЦА. Групите са ориентирани към обучение на деца от 4 до 18 години, състоят се от максимум 6 деца.

МИНИ ТЕНИС ЗА ДЕЦА ДО 10 ГОДИНИ, ПО ПРОГРАМА ITF TENNIS 10'S (ИМА ЛОГО) - ИНДИВИДУАЛНО И В ГРУПИ. Тенис програмите за деца ITF TENNIS 10'S са така разработени, че да задържат вниманието на децата за по-дълго време. Играем на мини кортове. Използваме малки ракети и специални топки (с около 75% по-бавни от стандартните) съобразени с възрастта и уменията на децата. Цялото обучение е под формата на различни игри в които децата усвояват технически и тактически умения. Прилича на истински тенис и дава възможност на нашите малки ученици да се почувстват като на реален тенис мач, с дълги разигравания и отиграване на различни видове удари.

Тенисът е забавен когато сервираш, задържаш топката в игра и отбелязваш точки.

Кортът е с размери 10м х 5,5 м

Мрежата е с височина 80 см

Ракетите са с размер от 19 до 26 инча

ОБЩА ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА (ОФП). Упражненията ориентирани към ОФП спомагат за развитие на целия организъм, стимулират имунитета и каляват характера.

Развиват бързина, издръжливост, координация, гъвкавост, баланс, бърза реакция и сила, качества необходими на всеки от нас в напрегнатия и динамичен живот, който водим.

Упражненията по обща физическа подготовка се провеждат по време на, или след тенис тренировката.